Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlerle herkesin yaptığından biraz farklı ama lezzetli,
pratik bir tarif paylaşacağım.Denemenizi tavsiye ederim çünkü
sert,kuru,tatsız gibi kötü eleştirilere asla maruz kalmayacaksınız.
sert,kuru,tatsız gibi kötü eleştirilere asla maruz kalmayacaksınız.
Ben et,tavuk ve sebze pişirirken genelde vitamin kaybı olmasın,zamandan tasarruf edeyim,özellikle kırmızı etler daha yumuşak olsun diye düdüklü tencereyi tercih ediyorum.
MALZEMELER
4 parça biftek
SALÇALI SOS MALZEMELERİ
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Bifteklerin üzerini biraz geçecek kadar su ile hızlı ateşte (düdük sesini duyduktan sonra) 30-40 dakika düdüklüde haşlayın.Pişince suyunu ayrı bir kaba alın etler düdüklünün tabanında kalsın.Haşladığınız suyun 2 kepçesi ile sosu hazırlayın ve etlerin üzerine dökün ve tekrar düdük sesini duyduktan sonra 10 dakika daha hızlı ateşte pişirin....AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder